oraz smażonymi pieczarkami.
Składnik
Ciasto
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 100 g masła
- 2 łyżki gęstej śmietany
- sól
- majeranek
Farsz
- mięso i włoszczyzna z rosołu
- 1 jajko
- 50 dkg pieczarek
- 3 cebule
- olej
- sól
- pieprz
- tymianek
- majeranek
- zółty ser
Przygotowanie
Zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiewamy na stolnice, dodajemy zimne masło i nożem siekamy masło razem z mąką. Następnie dodajemy jajko i ponownie siekamy a po chwili dodajemy śmietanę, sól oraz majeranek i szybko ugniatamy ciasto.
Ciasto odkładamy do lodówki.
Pieczarki obieramy, kroimy w niezbyt dużą kostkę i przesmażamy na patelni na dość dużym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Zmniejszamy ogień. Dodajemy tymianek, sól oraz pieprz. Dusimy przez 3-5 minut.
Mięso i włoszczyznę mielimy.
Do mięsa dodajemy przesmażone pieczarki i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jako oraz przyprawy i ponownie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkujemy na wielkość naczynia do pieczenia tarty. Naczynie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Układamy ciasto i na ciasto dodajemy przygotowany farsz. Całość posypujemy starty serem i wkładamy do piekarnika (180 stopni) na około 35-40 minut.
SMACZNEGO!
Sands Casino Resort | New York City's Best Casino
OdpowiedzUsuńWelcome to Sands 샌즈카지노 Casino Resort, New York's Newest Casino. Enjoy a world of excitement and หาเงินออนไลน์ gaming in an enchanting environment surrounded 제왕카지노 by