minut pracy.
Składnik
- Kuskus - ilość odpowiednia do potrzeb
- Rosół lub woda lub wywar z kostki
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- połowa cukinii
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Rosół lub wodę doprowadzamy do wrzenia.
Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy przez chwilę. W międzyczasie obieramy marchewkę i kroimy w niezbyt duże słupki i wrzucamy na patelnię. Dusimy przez chwilę i w tym czasie zajmujemy się pomidorem. Pomidor zaparzamy wrzątkiem, zdejmujemy skórę i kroimy w kostkę i zaraz potem wrzucamy na patelnię. Dusimy.
Cukinię, podobnie jak wcześniej marchewkę, kroimy w słupki i wrzucamy na patelnię. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Kuskus zalewamy gorącym rosołem lub wywarem i po kilku minutach (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) spulchniamy widelcem i wrzucamy do warzyw na patelni pamiętając o wyłączeniu gazu. Mieszamy i natychmiast podajemy jako dodatek do dania głównego lub po prostu jako sałatkę.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz