Składniki
- 2 litry rosołu - może być z kostki
- 1/2 szklanki ryżu
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 30 dkg serc drobiowych
- koperek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Serca drobiowe myjemy i kroimy na mniejsze kawałki i ponownie myjemy.
Wrzucamy do rosołu i gotujemy około 20 minut.
W międzyczasie obieramy marchewkę oraz pietruszkę, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pół szklanki ryżu wrzucamy do garnka z rosołem i gotujemy około 10 minut.
Po upływie tego czasu, wrzucamy starte na tarce warzywa i gotujemy następne 10 minut.
Koperek myjemy i siekamy i wrzucamy do zupy.
Wyłączamy gaz i natychmiast podajemy.
Dodajemy pieprz do smaku.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz