co najważniejsze, szybkie.
Składniki
- 1 duża cukinia
- 3-4 ziemniaki
- 1 cebula
- kawałek selera
- jogurt lub śmietana
- płatki migdałowe
- sól
- pieprz
- liść laurowy
- ziele angielski
- rosół lub woda (może być rosół z kostki)
- olej do smażenia
Przygotowanie
Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy w garnku z dodatkiem oleju. Obieramy ziemniaki i seler i kroimy kostkę. Również cukinię kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy przez chwilę. Zalewamy rosołem, dodajemy pieprz, liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy około 15 minut.
Następnie miksujemy zupę, dodajemy jogurt i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku.
Podajemy z podpieczonymi migdałami.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz